Kategorier

Blogroll

Links

Arkiver

Meta

Back in Business

Efter ikke at have undervist et stykke tid er behovet og lysten kommet tilbage, så derfor har jeg lavet en aftale med N.O.W. Dive i Skanderborg om at få nogle instruktøropgaver. Og første opgave var 3 efterskoleelever og deres lære (der have en karriere som frømand i frømandskorkspet bag sig og en karriere som efterskolelære og Divemaster/instruktør foran sig). Vi mødtes ved butikken fredag formiddag, og da alle var samlet skulle slaget frem mod en certificering som Advanced dykker planlægges. Der skal laves navigation og dybdedyk, så det kunne der ikke laves om på, men at tage et natdyk på - med et par ugers forsinkelse - årets længste dag kunne godt blive en udfordring hvis alt for meget ventetid skulle undgåes, men vi går langt for at imødekomme elevernes ønsker - mere om det senere.

I mit tidligere “hood” omkring København var Trykkerdammen det sikre sted, og omkring Aarhus hedder det sikre sted “Marselisborg Lystbådehavn” så traileren blev pakket og kursen sat. Vel fremme var det tid til briefing for første dyk, der skulle være et tørdragtsdyk. Efter diverse mindre udfordringer med maske, ører, etc. var vi klar - og i betragtning af at det var første dyk i tørdragt, var det bestemt godkendt. Og efter et par kanelgifler var vi klar til andet dyk, der skulle være et navigationsdyk. Et par stykker kikkkede lidt mærkeligt da 4 dykkere gik meget målrettet rundt på parkeringspladsen for at tørtræne med kompasset, men spørg lige om det gav pote at tørtræne med kompas. Alle klarede opgaven til 12 (som det vidst hedder i dag - bare for at lyde gammel) og der var tid til yderligere træning i tørdragt før dykket blev afsluttet.

Dagens 3. dyk skulle så være natdykket og der var 6 timer til det blev mørkt, så kursen blev sat mod mit sommerhus ved Saksild Strand, hvor vi så ville natdykke, men først var der tid til en enkelt fodboldkamp i tv, hvor tyskerne uden for meget besvær slog franskmædene ud af VM. I mellemtiden var grillen blevet varm og der kunne grilles pølser og før det blev endeligt mørkt blev det også tid til en is. Det kalder jeg kvalitets ventetid.

Men omkring kl. 22 kunne vi ikke skyde det længere og vi begyndte at klæde om til natdykket. Det blev lidt kaotisk da mit kompas gik i stykker, så vi fandt aldrig den rigtige dybde, men fik en fin gåtur på et par hundrede meter hjem - men ingen brokkede sig. Sigten kunne have været bedre men der var fint med liv af krabber, et par flade og lidt andet yngel.

Fredag blev en lang dag, men også med 3 fine dyk. Lørdag mødtes vi ved dykkercenteret kl. 9.00 og efter planen skulle turen gå til Lillebælt, men prognosen lovede stiv undervandskuling, så en ellers god plan A blev til en plan B i Knudsø ved Ry. Her skulle vi finde en dybde på +20 meter for at kunne kalde det et dybdedyk. Søer har notorisk blød bund - meget blød bund. Og denne sø var ingen undtagelse. Da vi startede der hvor vi havde stået og taget vore finner på var sigten så dårlig, at jeg havde svært ved konstatere om jeg hvade mine øjne åbne eller lukkede. Men da vi kom lidt videre ud i søen blev det bedre om end det var noget sort og sprinlaget på ca. 12 meters dybde virkelig var kraftigt så temperaturen faldt fra ca. 19 grade tilca. 10 grader på bare en meter. Vi fandt vores 20 meter og havde holdt vores formation og jeg var så stolt over at vi kunne dykke som et team på 5 - desværre kunne vi ikke helt slutte på den måde, men de første 20 minutter var igen til et 12-tal.

Førstedagen havde budt på den store erkendelse at lynlåsen på en tørdragt skal lynes helt for at dragten holder tæt, men åbenbart var det tid til igen at teste om det nu også kunne være helt rigtigt. Vi dykkede anden gang ved et stort fællesareal og mødte både trampolin, “U-båd” og en gedde der var så stor at den så sultent på mig og overvejde om jeg evt. skulle være dens froksot.

Det var to forrygende dage og dejligt at være “back in business” igen.

Leave a Reply