Kategorier

Blogroll

Links

Arkiver

Meta

Fusionsdykning

Et meget glædeligt resultat af forårets CMAS*** kursus (med deltagere fra flere forskellige klubber) er et udvidet dykkernetværk, med fokus på dykning.

Og der var udtrykt ønske om at opleve fremmed dykkervand, så derfor inviterede jeg på (forlænget) dykker-weekend i det jyske, hvor menuen stod på vrag ved Samsø og strømdyk i Lillebælt.

Og da tiden var begrænset hyrede vi N.O.W Dive i Skanderborg til det praktiske. Og det fungerer. Sejlads, luftpåfyldning, dykning og ikke mindst den generelle service betyder helt sikkert genvalg til fremtidige ture.Og jeg tager ikke munden for fuld når jeg siger priserne er rimelige.

De første deltagere havde fået værten overbevist om det praktiske i at komme torsdag aften og så have en pre-dykkerdag fredag. Dagen blev brugt til at lufte jollen med den nærmest rituelle indtagelse af fiskefrikadeller i Norsminde. Og der var nye modeller af fiskefrikadeller.  Nu kæmpe store med rejer - ikke dårligt.


Aftensmaden bestod af grillede kyllinger fra den lokale slagter - ikke noget med udsultede burkyllinger. Kyllingerne renses og fyldes med krydderurter og så en halv dåseøl op i nummi (på kylling vel at mærke) - herefter 1 time på grillen og du har den dejligste saftige kylling.

Lørdag var det tidligt op, da vi skulle mødes Ben fra N.O.W Dive allerede kl. 8.00 i Hou. Natten havde ikke gjort noget godt for vinden og vi havde 7-8 m/s medvind på vej mod vraget af “Gudrun” der ligger lidt øst for sydspidsen af Samsø. På vejen ramte vi ned i en bølgedal der gav pænt meget vand - ikke mindst til Ben der ikke havde vandtæt tøj på.

I bølger, der havde glemt at læse på Farvandsvæsenets hjemmeside at de kun måtte være en ½ meter høje kom vi i vandet. Konceptet hed: Svøm rundt på vraget og brug bundtovet op. Hvis du ikke kan finde bundtovet så send en deko-bøje, så båden kan se dig.

Rikke og jeg kom fint ned på vraget. Sigten har været bedre. 2-3 meter vil jeg gætte på. Der var lidt strøm på vraget, så vi holdt os lidt i læ - enten bag rælingen eller nede i lasten. Vraget var smukt begroet og der var også et par spil at se lidt på, men ellers ikke så meget. Jeg blev nok også lidt stresset over ikke at kunne finde bundtovet igen. Og jeg ledte og ledte indtil jeg måtte give op og sende en deko-bøje med overfladen. Forklaringen var ankeret var revet af vraget og derfor heller ikke noget bundtov. I sådan en situation bliver man glad for at det at sende en deko-bøje ikke er helt fremmed.

Andet dyk var på et gammelt vrag der var næsten helt faldet sammen, men det var muligt at finde gamle Carlsberg porcelænspropper med svastika kors, så det gik lidt af tiden med. Vraget lå på ca. 16-17 meter vand. Spændende at se, men nok ikke noget jeg vil sætte alt ind på at se igen.

Sejlturen hjem gik forbløffende godt, den lidt uheldige vindretning hvor vi havde vinden ret ind forfra, taget i betragtning.

Og tal så lige om service - godt mod betaling, men alligevel. Ben fra N.O.W. Dive tog vores flasker med hjem og næste dag var de så fyldt med den fineste nitrox, da vi mødte ham ved Lillebælt.

Vi havde en hård dag foran os søndag, så lørdag aftens udskejelser var til at overse, selv om man jo aldrig skal fornægte en grillet oksemørbrad med friske grønsager.

Søndag stod vejret på sommer på den varme måde og der blev pustet godt under omklædningen på parkeringspladsen ved Lillebælt. Faktisk var der flere der luftede ideen om kun at tage et dyk, men her satte turbo tøserne hælene i og vi måtte i vandet to gange. Først over ved Søbadet, hvor Lillebælt kunne kvittere med strøm på 0,0000  - 0,0001 knob.

Rikke og jeg ramte ikke rigtigt noget på dykket, men vi blev da våde. Men det er naturligvis altid interessant at se andet dykkervand og ikke mindst kunne man på vegetationen se at der under normale omstændigheder er en del strøm.

Andet dyk var ved Amoniakhavnen og her var der strøm. Vi gled fint med og fik set et par spændende fisk. Ved afslutning af dykket ville jeg sende en deko-bøje op og det gik fint indtil den fangede en en spunsvæg - det var en pæn udfordring at forklare min makker at der skulle svømmes mod strømmen for at komme tilbage at frigøre min deko-bøje, samtidig med at afbalanceringen skulle kontrolleres og holdes fast i bøjen.

Det var hårde dage med rigtig godt socialt samvær og virkelig fin dykning. Konceptet fungerede godt, men kan altid forfines lidt, hvilket nok vil ske til næste år.

2 Responses to Fusionsdykning

  1. Nicklas Petersen

    Ahh super post. Tak for fantastisk læsning :)

  2. Lorinda Gunsolus

    It’s always good to know that… I wonder if there are some other stuff like this. I think that i only know that i don’t know nothing.

Leave a Reply